Car wrap betekent eigenlijk “Inpakken van een auto”. Als je de auto wilt wrappen heb je speciale vinyl of wrap films van Avery Dennison, 3M, Hexis, LG, etc. Deze films zijn erg kneedbaar en daardoor kun je op de moeilijkste plekken komen. Een carwrap geeft uw auto voor weinig geld een geheel nieuwe look. Ook bescherm je de originele lak door er een wrap overheen te doen. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen met hun auto ingepakt.

Dit doen ze met een speciale hoogwaardige wikkelfolie die de auto een heel andere kleur geeft. Dat is mooi, maar moet je dan aan de RDW vertellen dat je auto nu een andere kleur heeft? Bij een personenauto staat de kleur van uw voertuig altijd op het kentekenbewijs. Als u de kleur van uw auto met autobekleding wijzigt, moet u dit daarom altijd aan de RDW doorgeven. U kunt de kleurverandering gratis doorgeven aan de RDW.

Voor- en nadelen auto wrappen

Het wrappen van een auto heeft zowel voor- als nadelen. Ten eerste hebben we voordelen voor u. Uw auto is natuurlijk beter beschermd tegen krassen en/of steenslag met een folie op de auto geplakt. Een ander voordeel van de autofolie is dat als je de kleur beu bent, deze weer verwijderd kan worden. Dit is natuurlijk heel wat anders dan een auto op een andere manier schilderen.